donderdag 28 maart 2013

Nivea Volume Sensation: geeft het echt sensationeel volume aan je haar?

Ook al heb ik geen dun of fijn haar, meer volume in mijn haar is altijd welkom. Op mijn speurtocht naar het beste product voor een volle bos haar kwam ik Nivea Volume Sensation tegen. Lees in dit artikel wat mijn ervaring met deze volumeshampoo is!

Nivea Volume Sensation Shampoo

Algemene informatie 

Product: Nivea Volume Sensation Volume Shampoo
Verpakking: Plastic fles
Inhoud: 250 ml
Website: www.nivea.nl
Prijs: ongeveer 3,29 euro
Verkrijgbaarheid: supermarkt, drogist, webshops

Nivea

Nivea is onderdeel van Beiersdorf A.G. Dit is een multinational die gevestigd is in Hamburg, Duitsland. Zij produceren producten voor persoonlijke verzorging. De merken die Beiersdorf A.G. op de markt brengt zijn o.a. 8X4, Hansaplast, Labello en Nivea.
Beiersdorf A.G. is opgericht in 1882 door de apotheker P.C. Beiersdorf, nadat hij een nieuwe methode om pleisters te maken had ontwikkeld. In 1911 bracht de inmiddels nieuwe eigenaar O. Troplowitz de eerste hydraterende crème op de markt onder de naam Nivea. Nivea produceert inmiddels meer dan 500 verschillende producten wereldwijd voor persoonlijke verzorging. Nivea ontwikkelt onder meer producten voor haarverzorging, badproducten, gezichtsverzorging en handverzorging. Pas in 1991 begon Nivea met een eigen deodorantlijn. Relatief kort nog dus, maar ze hebben wel al bijna 100 jaar ervaring met het maken van diverse andere verzorgingsproducten.

Nivea Volume Sensation Shampoo

Hoe is de Volume Sensation Shampoo verpakt?

De Volume Shampoo is verpakt in een lichtblauwe plastic fles met een platte donkerblauwe klepdop.
Op de voorkant van de fles staat in het voor Nivea kenmerkende marineblauwe vlakje in witte letters Nivea geschreven. Daaronder zie je staan dat de shampoo een nieuwe formule bevat. In groenig blauwe letters staat beschreven dat we met de Volume Sensation variant te maken hebben. Onderaan de verpakking staat te lezen dat aan deze shampoo bamboe extract en vloeibare keratine is toegevoegd. Tot slot is te zien dat deze variant geschikt is voor Fijn of Plat haar.

Op de achterzijde van het flesje staat beschreven dat je met deze shampoo zichtbaar meer volume kunt creëren. De fabrikant belooft verder dat de shampoo jouw haar versterkt vanaf de wortels, je haar op milde wijze verzorgt en dat de shampoo volume toe voegt aan je haar zonder het haar te verzwaren. Dit alles is zowel Nederlands- als Franstalig beschreven. Ten slotte staan de gegevens van de producent vermeld en natuurlijk de ingrediënten.

Hoe ziet de Nivea Volume Sensation Shampoo er uit en hoe ruikt het? 

De Nivea Volume Sensation shampoo is transparant en ruikt lekker fris. Het heeft een licht zoetje maar de geur doet verder redelijk aan die van citrusvruchten denken. Echt een duidelijke geur kan ik er niet uithalen. Ook nadat je haar droog is, is de frisse geur nog lichtjes in het haar aanwezig. Het is makkelijk te doseren en door het haar te verdelen. Ook schuimt de shampoo snel en goed zodat je het makkelijk door je haar kan verdelen.




Wat is het effect van de volume shampoo?

Meer volume, dat willen we zien! Maar zie je dat ook? Ik moet zeggen dat ik geen dramatische effecten kan bespeuren. Het lijkt wel iets meer volume te hebben, maar ik heb niet spontaan het gevoel dat mijn haar danst van volume na gebruik van deze Nivea shampoo. Een voordeel ten opzichte van de volume variant van Andrélon is dat de Nivea volume shampoo je haar niet stugger maakt. Het blijft gewoon lekker glad en soepel. Na wat langer en regelmatiger gebruik met deze shampoo merk je wel dat het effect ook groter wordt. Wil je dus meer volume in je haar dan zal je deze shampoo met regelmaat moeten gebruiken en eventueel ook andere producten uit de volume sensation lijn moeten gebruiken. Dit laatste heb ik niet gedaan, ik heb enkel de shampoo getest.

Welke ingrediënten zitten er in Volume Sensation Shampoo?

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Hydrolyzed Keratin, Bambusa Vulgaris Shoot Extract, Polyquaternium-10, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Glycerin, Propylene Glycol, PEG-40, Hydrogenated Castor Oil, Sodium Benzoate, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Citronellol, Parfum.

Conclusie

Nivea Volume Sensation is een lekkere frisse shampoo met een licht zoetige tint. Een dramatisch effect qua volume hoef je niet te verwachten. Bij regelmatig gebruik kan je wel wat meer volume bespeuren. Het maakt je haar niet stug in tegenstelling tot volume shampoo’s van andere merken. Het haar blijft gewoon zacht en soepel. Wanneer je deze shampoo regelmatig gebruikt en daarbij de andere producten uit de Volume Sensation-lijn gebruikt kan je wel een wat groter effect creëren. Ook al sla ik niet achterover van het enorme volume, ik ben toch erg tevreden over deze lekker ruikende shampoo.


Je verzorgingsproducten bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!





dinsdag 26 februari 2013

Palmolive Basics Voedende Crèmespoeling:

Iedereen heeft wel eens droog en statisch haar. Erg vervelend en het zorgt ook al snel voor klitten in je haar. Wat kan je er aan doen? Onder andere een voedende shampoo, crèmespoeling of conditioner gebruiken. In dit artikel mijn ervaring met Palmolive Basics Voedende Crèmespoeling.


Palmolive Basics Voedende Cremespoeling

Algemene informatie 

Merk: Palmolive
Product: Basics Voedende Crèmespoeling
Fabrikant: Colgate-Palmolive
Geschikt voor: normaal - droog haar
Verpakking: plastic fles
Inhoud: 400 ml
Houdbaar tot: 12 maanden na openen
Website: www.colgate.nl
Prijs: rond de 2,50 euro
Verkrijgbaarheid: supermarkten, drogisterijen, webshops

Palmolive

In 1920 wordt de verkoop van de toen al beroemde Palmolive toiletzeep van het Amerikaanse The Palmolive Company in gang gezet. Later werd het assortiment nog uitgebreid met onder meer Palmolive Shampoopoeder en Palmolive Scheercrème. De verkoop van de producten liep zo goed dat het bedrijf in 1924 een eigen maatschappij voor Nederland opricht, Nederlandse Palmolive. Deze importeerde haar producten uit de Verenigde Staten. In 1928 fuseert Palmolive met Colgate, wat resulteerde in een forse uitbreiding van producten en een aanzienlijke omzetvergroting voor de Nederlandse divisie. Zoals in Amerika was ook het thema in Nederland het behouden van een jonge huid door toevoeging van olijfolie in de zeep. Sinds 1989 is de bedrijfsnaam veranderd in Colgate-Palmolive Nederland B.V. Echter op de shampoos en andere producten van Palmolive staat nog steeds enkel Palmolive op de voorkant. De naam Colgate-Palmolive vind je enkel terug op de achterzijde bij de gegevens van de producent.

Palmolive Basics lijn

De Palmolive Basics lijn bestaat al sinds de jaren ‘60 en behoort in Nederland al tijden tot de top 3 van de meest gebruikte shampoos. De fles is ook erg herkenbaar aangezien deze in die tijd weinig is veranderd. De shampoo’s zelf maken echter wel continu ontwikkelingen door en worden elke keer ook vernieuwd en verbeterd. Ik kan me nog heugen dat ik als kleine meid ook al deze shampoo in mijn handen kreeg gedrukt van mijn moeder. In de Basics lijn zijn vijf verschillende shampoo’s te verkrijgen: Elke Dag Shampoo, Vitaliteit Shampoo, Anti-Roos Shampoo, Glans Shampoo en Volume Shampoo. Verder zijn er in de Basics lijn nog twee conditioners te verkrijgen: Anti-Klit Spoeling voor alle haartypes en de Voedende Crèmespoeling voor normaal tot droog haar.




Hoe is Palmolive Basics Voedende Crèmespoeling verpakt?

De crèmespoeling is verpakt in een lichtroze plastic fles. De fles loopt van breed aan de onderkant naar smal aan de bovenkant met aan de zijkanten wat duikjes waar heel handig precies je vingers en duim in vallen. Aan de bovenzijde zit een eveneens lichtroze draaidop. Aan de voorzijde zie je in een groen vak in witte letters Palmolive geschreven. Daaronder met groene letters Basics. Verder staat er nog in donkerroze letters geschreven dat het hier de voedende crèmespoeling met crème en vitaminen betreft en dat de crèmespoeling geschikt is voor normaal en droog haar. Op de achterzijde vind je wat informatie over deze crèmespoeling, informatie over de producent en natuurlijk de ingrediënten.

Palmolive Basics Voedende CremespoelingHoe ziet de crèmespoeling er uit en hoe ruikt het?

De crèmespoeling is egaalwit van kleur. De crèmespoeling heeft een lekkere zoete geur. Het ruikt een beetje naar zoete perziken. Deze spoeling dien je te gebruiken nadat je het haar hebt gewassen. In het natte haar kan je dan de crèmespoeling verdelen, even laten inwerken en vervolgens weer goed uitspoelen met lauw water.



Wat is het uiteindelijke effect van Palmolive Basics Voedende Crèmespoeling?

Al tijdens het uitspoelen merk je dat je haar zachter is geworden. Ook is je haar merkbaar beter gehydrateerd. Zodra je haar gedroogd is, is dit ook goed te merken. Je kunt je haar dan ook makkelijker kammen en het valt wat soepeler. Als je haar voorheen erg dof was zal je ook zien dat het wat meer glansheeft en ook is je haar minder statisch.

Ingrediënten

Aqua, Behentrimonium Chloride, Cetearyl Alcohol, Hydroxyethylcellulose, Isopropyl Alcohol, Parfum, Citric Acid, Benzyl Alcohol, PEG-8 Glyceryl Laurate, Tocopherol, Linoleic Acid, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Retinyl Palmitate, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Linalool.

Conclusie

Na het gebruiken van deze crèmespoeling is je haar duidelijk beter doorkambaar en zachter. Je haar is dus beter gehydrateerd en oogt ook glanzender en gezonder. Ook helpt deze crèmespoeling wanneer je haar statisch is. Droog haar is namelijk sneller statisch dan goed gehydrateerd haar. Bij regelmatig gebruik van deze crèmespoeling zal je haar dus ook minder statisch zijn. De verpakking vind ik wat onhandig omdat deze een losse dop heeft. Wanneer je deze eraf draait en de crèmespoeling in je handpalm doet, is het dus nogal een gestuntel om de dop er weer op te draaien. Gelukkig heeft Palmolive bij de nieuwe Naturals lijn andere verpakkingen die beter te hanteren zijn en ook met een hand zijn te sluiten. Helaas is dat bij de Basics lijn nog niet het geval. Dit is echter wel het enige nadeel wat ik kan ontdekken aan deze crèmespoeling. Het doet verder goed zijn werk en je haar is duidelijk minder droog en minder onhandelbaar na gebruik. Uiteindelijk kom ik dan ondanks de minder prettige verpakking uit op een goede 4 sterren voor deze betaalbare crèmespoeling.




Je verzorgingsproducten bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!





Palmolive Naturals Shampoo 2 in 1 Hydra Balance: gehydrateerd en beter doorkambaar haar

Het haar bestaat voor een groot gedeelte uit proteïnen en water. Gemiddeld bevat je haar onder normale omstandigheden zo’n tien procent water. Wanneer je wilt dat je haar een gezonde glas heeft, soepeler is en minder gespleten punten heeft is het van belang om je haar goed te hydrateren. Haarcellen worden niet van binnenuit gehydrateerd, wat wel het geval is bij je hoofdhuid. Daarom is het van belang om je haar dus een goede, hydraterende verzorging te bieden door middel van een hydraterende shampoo. In dit artikel mijn ervaring met Palmolive Naturals 2 in 1 Hydra Balance Shampoo.

Palmolive Naturals Shampoo 2 in 1 Hydra Balance


Algemene informatie

Merk: Palmolive
Product: Naturals Shampoo 2 in 1 Hydra Balance
Fabrikant: Colgate-Palmolive
Geschikt voor: alle haartypes
Verpakking: plastic fles
Inhoud: 400 ml
Houdbaar tot: 12 maanden na openen
Website: www.colgate.nl
Prijs: rond 2,80 euro
Verkrijgbaarheid: supermarkten, drogisterijen, webshops

Palmolive

In 1920 wordt de verkoop van de toen al beroemde Palmolive toiletzeep van het Amerikaanse The Palmolive Company, in gang gezet. Later werd het assortiment nog uitgebreid met onder meer Palmolive Shampoopoeder en Palmolive Scheercrème. De verkoop van de producten liep zo goed dat het bedrijf in 1924 een eigen maatschappij voor Nederland opricht, Nederlandse Palmolive. Deze importeerde haar producten uit de Verenigde Staten. In 1928 fuseert Palmolive met Colgate, wat resulteerde in een forse uitbreiding van producten en een aanzienlijke omzetvergroting voor de Nederlandse divisie. Zoals in Amerika was ook het thema in Nederland: het behouden van een jonge huid door toevoeging van olijfolie in de zeep. Sinds 1989 is de bedrijfsnaam veranderd in Colgate-Palmolive Nederland B.V. Echter op de shampoos en andere producten van Palmolive staat nog steeds enkel Palmolive op de voorkant. De naam Colgate-Palmolive vind je enkel terug op de achterzijde bij de gegevens van de producent.

Hoe is Palmolive Naturals Shampoo 2 in 1 Hydra Balance verpakt?

De shampoo is verpakt in een lichtroze plastic fles. De fles loopt iets ovaal. Aan de bovenzijde zit een eveneens lichtroze klikdop. Aan de voorzijde zie je in een groen vak in witte letters Palmolive geschreven. Daaronder met witte letters Naturals. De Naturals lijn van Palmolive belooft enkel natuurlijke ingrediënten te gebruiken. Verder staat er nog in donkerroze letters geschreven dat het hier de Hydra Balance 2 in 1 Shampoo betreft en onderaan zie je staan dat deze shampoo geschikt is voor alle haartypes. Ook staat er nog vermeld dat deze shampoo witte perzik en zijdeproteïnen bevat, waardoor je haar makkelijker doorkambaar en hanteerbaar zal worden. Tenslotte is er nog een afbeelding van een perzik te zien. Op de achterzijde vind je wat informatie over deze shampoo, informatie over de producent en natuurlijk de ingrediënten.

Hoe ziet de hydraterende shampoo er uit en hoe ruikt het? 

De shampoo is wit van kleur en redelijk dun voor een twee in een shampoo vind ik. Zodra het uit de fles komt ruik je duidelijk de zoetige geur van perzik. Deze geur wordt nog meer versterkt zodra het door het water meer begint te schuimen. Het product schuimt goed en is makkelijk door het haar te verdelen. 







Wat is het effect van Palmolive Naturals Shampoo 2 in 1 Hydra Balance?

Na het uitspoelen en drogen merk ik inderdaad dat mijn haar vrijwel direct zachter en beter doorkambaar is. Misschien dat mijn haar enorm droog was waardoor ik zo direct het resultaat merk, maar wat hydratatie en soepelheid betreft komt Palmolive de beloften dus inderdaad na. Na het wassen blijft de zoetige geur nog een paar uur een beetje in je haar hangen. Het is echter niet overduidelijk aanwezig.

Ingrediënten

Aqua, Sodium C12-13 Pareth Sulfate (*A) / Sodium Laureth Sulfate (*B), Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Parfum, Sodium Benzoate, Glycol Distearate, Sodium Salicylate, Polyquaternium-7, Citric Acid, Styrene/Acrylates Copolymer, Tetrasodium EDTA, Laureth-4, Methylisothiazolinone, Aloe Barbadensis, Cedrus Atlantica Oil, Mel, Prunus Persica Juice, Lamium Album Extract, Chamomilla Recutita Extract, Mentha Aquatica Leaf Extract, Hydrolyzed Silk, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Hexyl Cinnemal, Linalool.

Conclusie

Palmolive Naturals Shampoo 2 in 1 Hydra Balance is een lekker geurende shampoo die zijn beloften nakomt. Het is makkelijk te verdelen in het haar en je merkt duidelijk dat het je haar hydrateert. Ook heeft je haar bij regelmatig gebruik meer glans en is het makkelijker doorkambaar. Het voordeel van een twee in een shampoo is dat je niet telkens twee verschillende flessen nodig hebt en ook met een keer wassen klaar bent. Erg makkelijk dus om deze shampoo mee te nemen wanneer je ergens anders gaat slapen, naar de sportschool, etc. Het nadeel aan deze shampoo vind ik met name de verpakking. Hoewel het een erg goede klikdop heeft, wat de oudere modellen van de Palmolive shampoo’s niet hebben, vind ik het formaat van de fles iets teveel van het goede. Het is iets te breed om echt lekker in de hand te liggen, daarbij nog eens volledig glad en daardoor sta ik nog wel eens onder de douche te stunten met de fles. Dankzij deze ervaring kan ik wel melden dat de fles een behoorlijk stootje wel kan verdragen en dat de dop dan ook niet spontaan open zal springen wanneer het onverhoopt uit je handen glibbert. De dop sluit zoals ik al zei erg goed. Dit vind ik een groot voordeel. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de dop zal open gaan in je tas of iets dergelijks. Hij is ook prima te openen en goed te doseren. Wat mij betreft vier sterren voor deze twee in een shampoo!




Je verzorgingsproducten bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!





maandag 25 februari 2013

Herbal Essences Hello Hydration: verrassende resultaten


Droog en beschadigd haar, veel vrouwen hebben hier regelmatig mee te maken. Dit kan komen door te veel je haar stylen zonder het goede bescherming te bieden, nat haar te wild droogwrijven en natuurlijk hebben weer en wind ook invloed op het haar. Om je haar goed te verzorgen en te beschermen tegen al die invloeden van buitenaf is het gebruik van een hydraterende shampoo aan te raden. In dit artikel mijn ervaring met Herbal Essences Hello Hydration. 

Herbal Essences Hello Hydration Shampoo


Algemene informatie 

Merk: Herbal Essences
Product: Hello Hydration Shampoo
Geschikt voor: Droog en uitgedroogd haar
Verpakking: plastic fles
Inhoud: 250 ml
Houdbaar tot: 12 maanden na openen
Website: www.herbalessences.nl
Prijs: 3,49 euro
Verkrijgbaarheid: drogisterijen, webshops en supermarkten

Herbal Essences

Herbal Essences is een merk voor shampoo, conditioners, haarstylingsproducten en haarverf. Herbal Essences valt onder het grotere Clairol en is ontstaan in 1972. Er zijn 12 verschillende productlijnen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor een speciaal doel. Zo is de lijn Hello Hydration ontwikkeld om het haar beter te hydrateren.




Hoe is Herbal Essences Hello Hydration verpakt?

De hydraterende shampoo is verpakt in een lichtblauwe, transparante, plastic fles welke is voorzien van groene klikdop. Aangezien de fles transparant is, is duidelijk de knalblauwe shampoo te zien. Op de voorzijde vind je een ronde groene cirkel met zilverkleurige accenten, waarboven in kleine letters Clairol staat geschreven. Verder staat er in witte letters dat het hier om de Hello Hydration variant van Herbal Essences gaat en dat het een hydratatie en glans shampoo is. Ook staat er vermeld dat er Hawaiiaanse Kokosnoot en Orchidee Extracten in zijn verwerkt. Tot slot is te lezen dat deze shampoo geschikt is voor droog en beschadigd haar. Onderaan het etiket zie je in het donkerblauw een orchidee afgebeeld.
Op de achterzijde staat in het Nederlands en het Frans de gebruiksaanwijzing van de shampoo beschreven en ook de ingrediënten en algemene gegevens over de shampoo zijn daar te vinden.
De groene klikdop is makkelijk te gebruiken, ook onder de douche met natte handen.

 Hoe moet je de hydraterende glansshampoo gebruiken? 

“Neem een duik in de hydratatie van deze shampoo met Hawaiiaanse Kokosnoot en Orchidee extracten. Je weet hoe het werkt: Hydraterend schuim verwent je haar van wortel tot punt voordat je het uitspoelt.” Staat op de achterzijde te lezen. Gewoon gebruiken als elke shampoo dus. Goed verdelen door het haar, lekker laten schuimen en dan zorgvuldig uitspoelen. De shampoo laat zich makkelijk doseren en is niet te vloeibaar, dus het loopt niet direct van je handpalm af.

Herbal Essences Hello Hydration ShampooHoe ruikt Hello Hydration en hoe ziet de shampoo er uit?

De geur vind ik erg lekker. Het is een behoorlijk zoete geur waarin je de kokos bemerkt met een fris tintje. Het is absoluut niet misselijkmakend zoet, maar een lekkere zoete redelijk bloemige geur. De kleur is echt smurf-blauw. Het is nogal een chemisch ogende kleur. Wanneer je het in je haar flink laat schuimen geeft het wel gewoon een witte kleur schuim.



Wat is het effect van Hello Hydration?

Al direct tijdens het wassen merk je dat je haar zachter wordt. De geur is erg lekker en geeft je een lekker schoon en verzorgd gevoel. Al direct na het wassen met deze shampoo merk ik duidelijk verschil met daarvoor. Mijn haar voel zachter aan is makkelijk te kammen en ruikt heerlijk. Mijn haar lijkt wat soepeler te vallen en heeft een gezonde glans. Zulk snel resultaat ben ik niet gewend van andere shampoo’s met dergelijke beloftes. Herbal Essences Hello Hydration geeft dus vrijwel direct resultaat. En dat al na het eerste gebruik.

Ingrediënten

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate, Glycol Distearate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Citrate, Cocamide MEA, Sodium Xylenesulfonate, Dimethicone, Parfum, Citric Acid, Sodium Benzoate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Chloride, Glycerin, Tetrasodium EDTA, Hexyl Cinnemal, Ammonium Laureth Sulfate, Benzyl Salicylate, Propylene Glycol, Limonene, Linalool, Hydrochloric Acid, Magnesium Nitrate, Cocos Nifera Fruit Extract, Orchis Mascula Flower Extract, Zea Mays Silk Extract, Sodium Hydroxide, CI 42090, Methylchlorolsothiazolinone, Magnesium Chloride, Methylisothiazolinone, DMDM Hydantoin, Potassium Sorbate.

Conclusie

Ik vind Hello Hydration van Herbal Essences een heerlijke shampoo. Het oogt in eerste instantie nogal chemisch met zijn knalblauwe kleur, maar de lekkere geur en de werking hebben mij echt verrast. Het heeft een heerlijke, zoete, kokos geur met een fris tintje en het hydraterende effect is vrijwel direct te merken. Dit verbaasde mij. Dat het mijn haar wat gladder zou maken had ik wel verwacht maar zelfs mijn dorre punten voelen weer verzorgd en soepel aan. Dit effect heb ik tot op heden nog niet gehad van andere shampoo’s. Ik ben dus erg te spreken over deze hydraterende glansshampoo en kan het zeker aanraden wanneer je last hebt van droog of beschadigd haar.




Je verzorgingsproducten bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!





donderdag 21 februari 2013

Schwarzkopf Anti-Klit Spoeling: Een musthave tegen statisch haar?

Iedereen heeft wel eens statisch haar. Erg vervelend en het zorgt ook al snel voor klitten in je haar. Wat kan je er aan doen? Onder andere een voedende shampoo of conditioner gebruiken. In dit artikel mijn ervaring met Schwarzkopf Anti-Klit Spoeling.



Algemene informatie

Merk: Schwarzkopf
Product: Anti-Klit Spoeling
Geschikt voor: Lang of krullend haar
Verpakking: plastic fles
Inhoud: 300 ml
Houdbaar tot: 12 maanden na openen
Website: www.schwarzkopf.nl
Prijs: 1,99 euro
Verkrijgbaarheid: drogisterijen, webshops en supermarkten

Schwarzkopf

Schwarzkopf is een van de sterkste merken in de Henkel-groep. In 1903 begon de Berlijnse apotheker Hans Schwarzkopf met de verkoop van poedershampoo. Hij leverde deze aan apotheken in Berlijn en na verloop van tijd ook internationaal. Rond 1927 bracht hij de eerste vloeibare shampoo op de markt. Het logo van Schwarzkopf is natuurlijk te herleiden naar de naam. Schwarzkopf verkoopt diverse producten voor haarverzorging, haarkleuring en styling voor zowel mannen als vrouwen.

Hoe is de cremespoeling verpakt?

De crèmespoeling is verpakt in een witte plastic fles welke op de zilverkleurige dop kan staan. Op de voorzijde zie je dat je te maken hebt met Schwarzkopf Anti-Klit Spoeling, doorkammer. Verder zie je nog dat deze zorgt voor meer glans, veerkracht en dat deze een anti-statisch effect heeft. Onderaan kan je nog lezen dat dit product geschikt is voor lang of krullend haar en dat het zorgt voor 3x betere doorkambaarheid. Op de achterzijde staat de werking van de crèmespoeling te lezen en natuurlijk ook de gebruiksaanwijzing en de ingrediënten. Tot slot staan nog de contactgegevens van de producent vermeld.

Gebruik

Deze crèmespoeling moet je na het wassen in het vochtige haar verdelen. Dan even in laten werken en weer uitspoelen. Een bepaalde tijd voor het inwerken staat niet aangegeven op de verpakking.

Geur en kleur van de anti-klit spoeling

De crèmespoeling is wit van kleur en behoorlijk dik. Het is echter prima door het haar te verdelen. Bij een crèmespoeling is van belang dat je het niet, als een shampoo, ook op je hoofdhuid aanbrengt. Wanneer je dit wel doet kan namelijk je haar sneller vet worden. Wanneer je het even in laat trekken en vervolgens uitspoelt merk je meteen al dat je haar zachter is en makkelijker ontwart. De geur van de crèmespoeling is een redelijk neutrale frisse geur en deze is ook vrijwel direct na het uitspoelen verdwenen. 

Wat is het effect van de Schwarzkopf Anti-Klit Spoeling?

Nadat je haar is opgedroogd merk je duidelijk het effect van de crèmespoeling. Je haar is makkelijker te kammen en raakt minder snel in de war. Wat wel een nadeel is, is dat het je haar wel iets zwaarder maakt. Niet vreselijk veel, maar genoeg om het te merken bij het stylen van je haar. Ik heb dat er wel graag voor over om van dat irritante statische haar af te zijn.

Ingrediënten

Aqua, Cetearyl Alcohol, Quaternium-87, Propylene Glycol, Isopropyl Myristate, Distearolethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Citric Acid, Phenoxyethanol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Ceteareth-20, Glyceryl Stearate, Sodium Methylparaben, Glycerin, Parfum, Niacimide, Panthenol, Butylene Glycol, Chamomilla Recutita Flower Extract, Equisetum Arven se Extract, Humulus Lupulus Extract, Melissa Officinalis Leaf Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Salvia Officinalis Leaf Extract, Urtica Dioica Extract, Linalool, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, CI 15985, CI 47005.

Conclusie

Na het gebruiken van deze anti-klit spoeling is je haar duidelijk beter doorkambaar en zachter. Je haar is beter gehydrateerd en oogt ook glanzender en gezonder. De antistatische werking van deze anti-klit spoeling is ook meteen te merken wanneer je haar weer droog is. Bij het kammen plakt je haar niet meer zo aan je borstel of om je gezicht. Ook is je haar makkelijker te ontwarren en zal het minder snel klitten. Een nadeel is wel dat het je haar wat verzwaard, maar dit nadeel weegt in mijn ogen niet op tegen de voordelen. Door alle voordelen en de handzame verpakking kom ik voor deze anti-klit spoeling uit op vier sterren.



Koop Schwarzkopf Anti-Klit Spoeling en andere haarproducten gewoon bij Bol.com!


Nivea Verfrissende Reinigingsmelk: Echt verfrissend?

Nivea Verfrissende Reinigingsmelk


Algemene informatie

Product: Nivea Visage Verfrissende Reinigingsmelk
Verpakking: plastic fles
Inhoud: 200 ml
Prijs: rond de 2 euro
Verkrijgbaarheid: supermarkt, drogist, webshops
Website: www.nivea.nl

Nivea

Nivea is onderdeel van Beiersdorf A.G. Dit is een multinational die gevestigd is in Hamburg, Duitsland. Zij produceren producten voor persoonlijke verzorging. De merken die Beiersdorf A.G. op de markt brengt zijn o.a. 8X4, Hansaplast, Labello en Nivea.
Beiersdorf A.G. is opgericht in 1882 door de apotheker P.C. Beiersdorf, nadat hij een nieuwe methode om pleisters te maken had ontwikkeld. In 1911 bracht de inmiddels nieuwe eigenaar O. Troplowitz de eerste hydraterende crème op de markt onder de naam Nivea. Nivea produceert inmiddels meer dan 500 verschillende producten wereldwijd voor persoonlijke verzorging. Nivea ontwikkelt onder meer producten voor haarverzorging, badproducten, gezichtsverzorging en handverzorging. Nivea heeft dus al bijna 100 jaar ervaring met het maken van diverse verzorgingsproducten.

Hoe is de Nivea Reinigingsmelk verpakt?

Deze reinigingsmelk is verpakt in een lichtblauwe plastic fles. De goedsluitende klikdop is wit van kleur en gematteerd. Bovenop de dop staat in glanzend wit Nivea. Op de voorkant van de fles staat, in het voor Nivea kenmerkende marineblauwe vlakje, in witte letters Nivea geschreven. Daaronder zit een zilveren vlak waarin met donkerblauwe letters Visage geschreven staat. Verder wordt er op de voorzijde vermeld dat het hier gaat om de Verfrissende Reinigingsmelk en dat deze reinigt en hydrateert om zodoende te zorgen voor een frisse huid. Tenslotte staat er in het blauwe vakje onderaan vermeld dat deze reinigingsmelk geschikt is voor de normale of gemengde huid. Verder staan er wat blauwe luchtbelletjes afgebeeld op de voorzijde. Dit alles staat zowel in het Nederlands als in het Frans vermeld. Op de achterzijde van de fles staat er wat informatie beschreven over de reinigingsmelk en de werking daarvan. Tevens wordt vermeld dat je voor een optimaal resultaat de gehele lijn van Nivea Visage voor de normale of gemengde huid dient te gebruiken. Ook wordt vermeld dat de huidvriendelijkheid dermatologisch (niet schadelijk voor de huid) is bewezen en dat het product ophtalmologisch (niet schadelijk voor de ogen) is getest en goedgekeurd. Ook dit alles is zowel Nederlands- als Franstalig beschreven. Ten slotte staan de gegevens van de producent vermeld en natuurlijk de ingrediënten.

Je huid reinigen: waarom is water en zeep niet voldoende?

Het reinigen van je huid is net zo belangrijk als de verzorging ervan. Wanneer je gezicht niet goed wordt gereinigd is de kans groot dat je last zult krijgen van onzuiverheden en een grauwe teint. Door het vuil wat in de lucht zit en ook door make-up kunnen je poriën verstopt raken. ‘s Nachts scheiden de poriën afvalstoffen uit waardoor ‘s morgens goed je gezicht reinigen ook belangrijk is. Dit kan je beter niet doen met gewoon water en zeep, aangezien dit te agressief is voor je huid. Buitendat wast zeep niet alleen het vuil, maar ook de natuurlijke bescherming van je huid (huidvetten, ofwel lipiden) weg, waardoor deze uitdroogt en trekkerig aanvoelt. Je huid moet dan weer hard aan het werk om nieuwe huidvetten aan te maken. Dit resulteert in een glimmend en vettig gezicht. Een reinigingsmelk reinigt je huid op zachte wijze en laat de huid ademen. Vervolgens kan je de reinigingsmelk weer verwijderen met water, vochtige watten of een gezichtstonic. Je huid is dan weer compleet gereinigd en klaar voor een nieuwe dag.

Hoe ziet de Reinigingsmelk er uit, hoe ruikt het en hoe moet je het gebruiken?

Nivea Verfrissende ReinigingsmelkDe reinigingsmelk is wit van kleur en is qua dikte net iets meer vloeibaar dan een bodylotion. Het heeft een frisse geur waarin je wel iets van komkommer kan bespeuren, al is dit niet sterk aanwezig. Je dient de reinigingsmelk elke ochtend en avond op je gezicht aan te brengen met je vingertoppen of een watje. Vervolgens masseer je de vloeistof zachtjes in. De formule is zo zacht dat je dit product ook op de gevoelige huid rondom de ogen kunt gebruiken. Wanneer dit is gebeurd kan je de reinigingsmelk weer verwijderen met de Verfrissende Tonic van Nivea. Je kan dit ook doen met lauw water of een vochtig watje. Tenslotte kan je een dag- of nachtcrème aanbrengen. 

Wat merk je bij gebruik van de Verfrissende Reinigingsmelk van Nivea?

Het aanbrengen van de reinigingsmelk gaat erg simpel. Het is behoorlijk dun waardoor het makkelijk uitsmeert. Terwijl je het insmeert voel je dat er alcohol in het product zit. Het bijt niet erg of zoiets maar je voelt wel een prikkeling op de huid. Wanneer je de reinigingsmelk na afloop weer verwijdert voelt je huid weer zacht, schoon en fris. Het verwijderen van de reinigingsmelk gaat erg makkelijk. Je huid trekt niet na gebruik van dit product en voelt goed gehydrateerd aan. Nog een voordeel vind ik dat het ook absoluut geen vettige laag achterlaat. Wanneer je de reinigingsmelk regelmatig gebruikt merk je wel een vooruitgang in je huid. Het is minder grauw en oogt gezonder en frisser.

Ingrediënten

Aqua, Paraffinum Liquidum, Isopropyl Palmitate, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Nelumbium Speciusum Extract, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Glyceryl Strearate SE, PEG-40 Castor Oil, Sodium Carbomer, Sodium Cetearyl Sulfate, Propylene Glycol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylphenyl Methylpropional, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Geraniol, Limonene, Cinnamyl Alcohol, Alpha-Isomethyl Ionone, Hydroxycitronellal, Benzyl Salicytate, Linalool, Benzyl Benzoate, Citronellol, Eugnol, Benzyl Alcohol, Parfum.

Conclusie

Ik ben erg tevreden over deze Verfrissende Reinigingsmelk van Nivea. Het doet wat het belooft en je huid voelt zachter en ziet er frisser uit. Het laat geen vettig laagje achter en brengt de vochtbalans in je huid weer voelbaar op peil. Make-up laat zich met deze reinigingsmelk ook goed verwijderen, enkel met waterproof make-up (en dan met name waterproof mascara) heeft het iets meer moeite. Ik heb enkel de Verfrissende Reinigingsmelk uit Nivea Visage lijn gebruikt, dus niet in combinatie met de Tonic. Het effect was voor mij al goed te merken en kan in mijn ogen door het te gebruiken in combinatie met de andere producten in deze lijn alleen maar versterkt worden. Wil je dat echter niet, dan heb je aan enkel de reinigingsmelk ook al voldoende. Wat mij betreft vier sterren voor deze Verfrissende Reinigingsmelk van Nivea!



Ook reinigingsproducten kan je direct bij Bol.com kopen!


Andrélon Verrassend Volume Shampoo: echt meer volume of niet zo verrassend?

Meer volume in je haar. Wie wil dat nou niet? Ik was dan ook erg enthousiast toen ik de Verrassend Volume Shampoo van Andrélon in de schappen zag staan. Ik besloot het mee te nemen en te ondervinden of deze shampoo mij ook kon verrassen met een weelderige bos haar. In dit artikel mijn ervaring met Andrélon Verrassend Volume Shampoo.

Andrélon Verrassend Volume Shampoo.


Algemene informatie

Merk: Andrélon
Product: Verrassend Volume Shampoo
Fabrikant: Unilever Nederland B.V.
Geschikt voor: slap of futloos haar
Verpakking: plastic fles
Inhoud: 300 ml
Houdbaar tot: 12 maanden na openen
Prijs: 2,70 euro
Verkrijgbaarheid: supermarkten, drogisterijen, webshops

Andrélon

Andrélon is een verbastering van de naam van oprichter André de Jong. Deze kapper besloot in de jaren veertig zelf shampoo en andere verzorgingsproducten te gaan produceren. Inmiddels is deze kleine fabriek uitgegroeid tot een van de grotere merken van verzorgingsproducten in Nederland. Andrélon is onderdeel van Unilever Nederland.

Andrélon Verrassend Volume lijn

Stress, slecht slapen en slecht eten hebben allemaal hun uitwerking op je haar. Je haar wordt futloos omdat er dan namelijk minder voedingsstoffen worden opgenomen in je lichaam en afvalstoffen worden minder goed afgevoerd. Ook kan het zijn dat je van nature wat fijner haar hebt en behoefte hebt aan meer volume. Om meer volume te krijgen in je haar is een shampoo met collageen belangrijk. Collageen maakt elke afzonderlijke haar dikker en zorgt er zo voor dat het haar voller en dikker aanvoelt. Volgens Andrélon moet deze shampoo tot twee keer meer volume bieden. In de Verrassend Volume lijn zijn een shampoo, een crèmespoeling, een leave-in crème, een mousse, een Volumizer en een haarspray te verkrijgen.

Hoe is de shampoo verpakt?

De shampoo is verpakt in een paarse plastic fles met een inhoud van 300 ml. Op de bovenzijde zit een paarse klikdop welke goed sluit. De zijkanten van deze fles zijn geschubd. Deze geschubde vorm verwijst onder andere naar de structuur van het haar. Op de voorzijde staat natuurlijk dat je met Andrélon Verrassend Volume shampoo te maken hebt. Verder staat er te lezen dat er een mineralencomplex in deze shampoo verwerkt is en dat deze shampoo voor slap en futloos haar geschikt is. Op de achterzijde staat wat uitleg over deze Verrassend Volume shampoo en de andere producten in de Verrassend Volume lijn. Verder vind je daar de contactgegevens terug evenals de ingrediënten en informatie over de producent.

Andrélon Verrassend Volume Shampoo.Hoe ziet de Verrassend Volume Shampoo er uit?

De shampoo is paars van kleur met een beetje een parelmoerglans erdoor. Zodra je het in je haar smeert schuimt het goed en ruik je al vlot de ietwat chemische, zoete, maar best frisse geur. Deze geur blijft na gebruik niet lang in je haar aanwezig. Met een half uurtje is het wel weer verdwenen. Ik ben zelf niet echt weg van de geur, dus dat vormt voor mij geen probleem. Het gebruik is simpel. Zoals bij bijna elke shampoo moet je natuurlijk ook deze in het natte haar verdelen, wassen en weer goed uitspoelen. Goed uitspoelen duurt overigens ongeveer drie keer langer dan het aanbrengen van de shampoo. De shampoo is makkelijk te doserenen goed door je haar te verdelen. Ook het uitspoelen gaat voorspoedig. 

Wat is het uiteindelijke effect van de shampoo?

Al bij het wassen merk je al dat je haar stugger wordt. Na het natuurlijk te laten drogen zie ik niet direct resultaat. Na een aantal keer mijn haar met deze shampoo te hebben gewassen zie ik wel dat er wat meer volume in begint te komen, maar het is niet zo overweldigend als dat Andrélon ons wilt laten geloven in de reclames. Ik heb juist eerder het idee dat het de illusie geeft van meer volume, doordat het je haar stugger maakt en het daardoor niet zo langs je gezicht hangt. Ik heb het product zonder de conditioner gebruikt, dus misschien dat de combinatie van die twee voor een duidelijker effect zorgt. Ondanks dat mijn haar wat stugger en stroever aanvoelt, is het wel prima te doorkammen. Het lijkt mij niet ondenkbaar dat doordat je haar wat stroever is, stylingsproducten daarom beter hun werk kunnen doen. Ik heb die echter niet gebruikt, dus daar heb ik verder ook geen ervaring mee.

Ingrediënten

Aqua, Sodium Laureth Sulfate (A) / Sodium C12-13 Pareth Sulfate (B)*, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Dimethiconol, Glycol Distearate, Parfum, Carbomer, Sodium Hydroxide, DMDM Hydantoin, Citric Acid, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, TEA-Dodecylbenzenesulfonate, Disodium EDTA, Sodium Benzoate, Tin Oxide, PPG-12, Synthetic Fluorphlogopite, Magnesium Chloride, Sodium Laureth Sulfate (B)*, Magnesium Nitrate, TEA Sulfate, Triethanolamine, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Adipic Acid, Sodium Sulfate, Trehalose, Benzyl Salicylate, Citronellol, Hexyl Cinnemal, Linalool, CI 17200, CI 60730, CI 77891.

Conclusie 

Andrélon Verrassend Volume shampoo komt wat mij betreft de beloftes van een weelderige haardos niet echt na. Het helpt wel om iets meer volume te creëren maar verrassend is het niet te noemen. Het maakt je haar voornamelijk wat stroever en stugger waardoor het niet glad langs je gezicht valt. Dit geeft wel de illusie van wat meer volume, maar niet duidelijk merkbaar in mijn ogen. De geur van deze shampoo is niet overweldigend lekker en na het wassen vrijwel direct verdwenen. Verder merk ik op dat bij gebruik van deze shampoo mijn haar veel sneller statisch wordt. Ook hier verliest deze shampoo wat punten. Het maakt je haar wel goed schoon, maar meer dan dat moet je er eigenlijk ook niet van verwachten. Misschien dat de resultaten anders zouden zijn wanneer je het gebruikt in combinatie met andere producten uit deze lijn. Echter enkel de shampoo weet mij niet te bekoren.



Ook Andrélon Verrassend Volume Shampoo is gewoon te koop bij Bol.com!


Andrélon Levendige Kleur Shampoo: Wordt jouw gekleurde haar hier levendiger van?

Wanneer je jouw haar hebt gekleurd is het belangrijk een milde shampoo te gebruiken om de kleur zo lang mogelijk mooi te houden. Andrélon heeft een hele lijn om jouw gekleurde haar mooi te houden en te voorkomen dat het dof wordt. In deze lijn is onder andere de Levendige Kleur Shampoo te verkrijgen. In dit artikel mijn ervaring met de Levendige Kleur Shampoo van Andrélon.

Andrelon Levendige kleur


Algemene informatie

Merk: Andrélon
Product: Levendige Kleur Shampoo
Fabrikant: Unilever Nederland B.V.
Geschikt voor: gekleurd haar
Verpakking: plastic fles
Inhoud: 300 ml
Houdbaar tot: 12 maanden na openen
Prijs: 2,70 euro
Verkrijgbaarheid: supermarkten, drogisterijen, webshops

Andrélon

Andrélon is een verbastering van de naam van oprichter André de Jong. Deze kapper besloot in de jaren veertig zelf shampoo en andere verzorgingsproducten te gaan produceren. Inmiddels is deze kleine fabriek uitgegroeid tot een van de grotere merken van verzorgingsproducten in Nederland. Andrélon is onderdeel van Unilever Nederland.

Andrélon Levendige Kleur lijn

Wanneer je haar gekleurd is zal het door invloeden van buitenaf al snel beginnen te vervagen. Gekleurd haar is gevoeliger dan ongekleurd haar omdat bij het kleuren de structuur van het haar wordt veranderd om er voor te zorgen dat de pigmenten bij de kern van de haarvezel kunnen komen. Dit vraagt dus om extra verzorging. De Levendige Kleur lijn van Andrélon is ontwikkeld om de glans van gekleurd haar zo lang mogelijk vast te houden. De producten in deze lijn zijn verrijkt met ColorFIRM. Dit sluit de openstaande haarschubben, waardoor de kleur beter in het haar blijft zitten en minder snel vervaagt. In deze lijn zijn een milde shampoo en een conditioner te verkrijgen. Voor het beste resultaat wordt ook geadviseerd om beide producten te gebruiken.

Hoe is de Levendige Kleur Shampoo verpakt?

De shampoo is verpakt in een paarse plastic fles met een inhoud van 300 ml. Op de bovenzijde zit een paarse klikdop welke goed sluit. De zijkanten van deze fles zijn geschubd. Deze geschubde vorm verwijst onder andere naar de structuur van het haar. Op de voorzijde staat natuurlijk dat je met Andrélon Levendige Kleur Shampoo te maken hebt. Verder staat er te lezen dat er perzikextract in deze shampoo is verwerkt en dat deze shampoo voor gekleurd haar geschikt is. Op de achterzijde staat wat uitleg over deze shampoo vermeld, dat deze shampoo over een UV-filter beschikt en pH huidneutraal is. Verder vind je op de achterzijde de contactgegevens terug evenals de ingrediënten en informatie over de producent.

Andrélon Levendige Kleur ShampooHoe ruikt de shampoo en hoe ziet het er uit?

De shampoo is zalmroze van kleur met een beetje een parelmoerglans erdoor. Zodra je het in je haar smeert schuimt het goed en ruik je al vlot de zoete geur van perzik. Deze geur blijft na gebruik ook een paar uur in je haar aanwezig, maar totaal niet overheersend. Zoals bij bijna elke shampoo moet je natuurlijk ook deze in het natte haar verdelen, wassen en weer goed uitspoelen. De shampoo is makkelijk te doseren en goed door je haar te verdelen. Ook het uitspoelen gaat voorspoedig. Al bij het wassen merk je al dat je haar zachter wordt. 

Wat is het uiteindelijke effect van de Levendige Kleur Shampoo?

Na het drogen zie ik wel een wat betere glans, maar het is niet zo overweldigend als dat Andrélon ons wilt laten geloven in de reclames. Ik heb het product zonder de conditioner gebruikt, dus misschien dat de combinatie van die twee voor een duidelijker effect zorgt. Wat ik ervan merk is dat mijn haar zachter is, wat meer glanst en makkelijk te doorkammen is. Of het mijn geverfde haar echt langer laat glanzen en langer mooi houdt kan ik niet echt over oordelen. Misschien zou dat wel het geval zijn wanneer ik het gebruikt zou hebben vlak nadat het geverfd was, maar dat is al een tijd geleden.

Ingrediënten

Aqua, Sodium Laureth Sulfate (A) / Sodium C12-13 Pareth Sulfate (B)*, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Dimethiconol, Glycol Distearate, Parfum, Carbomer, Sodium Hydroxide, DMDM Hydantoin, Citric Acid, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Amodimethicone, TEA-Dodecylbenzenesulfonate, Disodium EDTA, Sodium Laureth Sulfate (B)*, Synthetic Fluorphlogopite, Triethanolamine, TEA Sulfate, Cetrimonium Chloride, Sodium Benzoate, Prunus Persica Kernel Oil, Trideceth-12, PEG-45M, PPG-12, Tin Oxide, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Methylchloroisothiazolinone, BHT, Methylisothiazolinone, Hexyl Cinnemal, Limonene, Linalool, CI 15510, CI 17200, CI 77891.

Conclusie

Een goede shampoo met een lekkere perzikgeur die je haar meer doet glanzen. Zoals ik al zei is het voor mij moeilijk vast te stellen of mijn kleur ook langer houdt, maar meer glanzen doet het wel zeker. De verpakking is goed te hanteren onder de douche en de shampoo is goed te doseren. Je hebt weinig product nodig om het lekker te laten schuimen dus je kan lang met een fles doen. Ik doe er toch bijna twee maanden mee. Al is dat natuurlijk wel afhankelijk van je haarlengte en hoeveel shampoo je gewend bent te gebruiken. Alles bij elkaar vind ik deze shampoo zeker aan te raden voor dames met gekleurd haar en krijgt het van mij 4 sterren.



Ook Andrélon Levendige Kleur Shampoo is te koop bij Bol.com!


Gliss Kur Liquid Silk Gloss Shampoo: Laat het ook jouw haar weer glanzen?

Aangezien ik behoorlijk lang haar heb en dit regelmatig heb geverfd, heb ik vaak last van glansloos en droog, statisch haar. De belofte die op de verpakking van de Gliss Kur Liquid Silk Gloss Shampoo staat (maakt glad en glanzend, tot 130% meer glans) trok mij aan en ik was benieuwd of Gliss Kur deze belofte ook waar kon maken. In dit artikel mijn ervaring met deze zijdeglans shampoo. 

Gliss Kur Liquid Silk Gloss Shampoo

Algemene informatie

Merk: Schwarzkopf / Gliss Kur
Product: Shampoo Liquid Silk Gloss
Fabrikant: Henkel
Geschikt voor: onhandelbaar, glansloos haar
Verpakking: plastic fles
Inhoud: 250ml
Houdbaar tot: 12 maanden na openen
Website: www.glisskur.com
Prijs: varieert van 2 euro bij een drogist tot ongeveer 5 euro bij webshops
Verkrijgbaarheid: supermarkten, drogisterijen, webshops

Gliss Kur Liquid Silk lijn

In 2003 werd de Gliss Kur Liquid Silk lijn door Schwarzkopf uitgebracht. Dit is de eerste haarverzorgingslijn die gebruik maakt van gepatenteerde Liquid Silk (vloeibare zijde) technologie. Deze techniek maakt gebruik van een unieke formule van vloeibare bestanddelen van zijde om broos, onhandelbaar haar van binnenuit te versterken en te voorzien van een mooie glans en betere doorkambaarheid. In combinatie met het Active Repair Complex, wat haaridentieke proteïnen bevat, verbinden de hoofdbestanddelen van zijde zich met de celstructuur van het haar. Dit zorgt voor een doelgericht herstel en een zijdezachte glans.
In deze lijn zijn ook een haarmasker, conditioner, anti-klit spray, gladmakende crème en anti-frizz serum te verkrijgen.




Hoe is de shampoo verpakt?

De Gliss Kur Liquid Silk Gloss Shampoo zit in een vrij hoekige lichtroze plastic fles. De sticker op de voorkant van de fles is lichtroze met een parelmoer effect. Op de achterkant van de fles staat informatie over het Active Repair Complex in het Nederlands en in het Frans. Tevens worden de contactgegevens van de producent vermeld, gevolgd door een lijst met ingrediënten. De fles is ongeveer 20 cm hoog. De fles loopt van boven breed naar iets smaller beneden en is niet zo dik, zo’n 3 cm. Bovenop zit een grote goudkleurige klikdop met lichtroze klepje dat vastzit aan het flesje. Dit klepje sluit goed dus zal niet ongevraagd open springen in een tas. Een nadeel aan de fles vind ik dat het een volledig gladde fles is waardoor het nog wel eens uit je natte handen kan glippen onder de douche. Verder is de fles niet transparant dus je kunt niet goed zien hoeveel er nog in zit.

Hoe ruikt de shampoo en hoe ziet het er uit?

Gliss Kur Liquid Silk Gloss ShampooDe shampoo heeft een lekkere licht zoetige geur, maar zeker niet overheersend. De kleur van de shampoo heeft net als de sticker op de fles een lichtroze parelmoer kleur.
Je hebt niet veel van deze shampoo nodig, hij schuimt voldoende. Het gebruik is als bij elke shampoo gewoon wassen en weer goed uitspoelen. Je hoeft het niet een bepaald aantal minuten in te laten trekken. Met de conditioner is dit wel het geval. 

Wat is het effect van Gliss Kur Liquid Silk Gloss Shampoo?

Al tijdens het wassen merk je dat het je haar gladder maakt. In combinatie met de conditioner en/of andere producten uit deze lijn bereik je natuurlijk het beste resultaat. Voor mij is alleen de shampoo al voldoende. Het geeft je haar inderdaad meer glans bij regelmatig gebruik. Of het de 130% haalt weet ik niet maar ik ben in ieder geval dik tevreden. Ook de doorkambaarheid van het haar is zowel bij droog als bij nat haar stukken beter. Het maakt je haar dus inderdaad gladder zoals een crèmespoeling of conditioner dat ook zou doen, maar dit zonder het te verzwaren. Wat ik ook een groot voordeel vind bij deze shampoo is dat het je haar ook minder statisch maakt.

Conclusie

Ik ben erg tevreden over deze shampoo en zal het dus dames met langer haar ook aanraden. Je merkt al snel resultaat qua zowel glans als doorkambaarheid, dus daar hoef je ook geen weken op te wachten wat ik ook een voordeel vind. Verder voorkomt het dat je haar statisch wordt dus dat is met het koude weer zeker handig. Het product is makkelijk in gebruik en de fles heeft ook een handig formaat waardoor je het makkelijk even meeneemt in een weekendtas. De dop sluit goed dus deze zal onderweg ook niet snel open gaan.



Je verzorgingsproducten bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!





maandag 18 februari 2013

VOGUE Enjoy Parfum Deodorant: Echt genieten of valt het tegen?

Soms word je in de winkel al enthousiast bij het ruiken van een deodorant die je aan wilt schaffen. Maar biedt het dan ook de bescherming die je graag wenst? In dit artikel mijn ervaring met VOGUE Enjoy Parfum Deo. 
Vogue Enjoy Parfum Deo
Vogue Enjoy
Parfum Deo

VOGUE

VOGUE is al meer dan 20 jaar actief in het parfumdeo segment. Tegenwoordig maakt VOGUE behalve deodorants ook cream showers in dezelfde geuren. In de verzorgingslijn van VOGUE Fine Fragrance for Women zijn 6 verschillende geuren te verkrijgen: Extravagant, Enjoy, Rêve Exotique, Wild Thing, Etoile en Night Star. Ook heeft VOGUE een aparte lijn voor mannen (VOGUE Fine Fragrance for Men) en voor jonge meiden (VOGUE Girl). VOGUE wordt in de BeNeLux gedistribueerd door de Remark Groep welke gevestigd is in Rogat (Meppel). Eind 2008 heeft VOGUE de Fine Fragrance for Women lijn vernieuwd. De verpakkingen zijn handzamer vormgegeven en ook heeft de 100 ml spuitbus plaats gemaakt voor een variant van 150 ml. Aangezien steeds meer mensen gevoeliger worden qua huid (onder andere voor parabenen), maakt VOGUE gebruik van effectieve maar milde en huidvriendelijke stoffen.

Hoe is Vogue Enjoy parfumdeodorant verpakt?

Deze deodorant is verpakt in een metalen spuitbusje van ongeveer 18 cm hoog, inclusief dop. Aan de bovenzijde loopt het busje iets toe waardoor het goed in de hand ligt. Het spuitbusje is roze evenals de dop. Aan de voorzijde van het busje loopt het van boven lichtroze naar donkerroze aan de onderzijde. Verder is op de voorkant een afdruk te zien van allerlei bloemen. In een zwart blok is VOGUE te lezen met daaronder in fijne zwarte letters “Fine Fragrance for Women”. Onderaan zit een zilver vlakje waarin met roze letters “Enjoy” te lezen is. Daaronder staat weer in het zwart “Parfum Deo“.
Vogue Enjoy Parfum Deo
De sprayknop is zwart van kleur en kleiner dan de gemiddelde deosprayknop. Het is eenzelfde knopje als dat er op een gewone verfspuitbus o.i.d. zit. De afneembare roze plastic dop sluit het goed af.
De achterzijde is geheel donkerroze. In witte letters is daar (slecht) te lezen met welke parfum deo je te maken hebt. Ook staat er vermeld dat deze parfumdeo geen parabenen en polycyclische musken bevat. (Parabenen kunnen een allergische reactie op de huid veroorzaken en polycyclische musken kunnen volgens onderzoek de lever vergroten en is milieubelastend.) 



Verder staan er op de verpakking enkele waarschuwingen omtrent de spuitbus, zoals niet spuiten in de richting van een vlam, niet doorboren e.d. Er is ook een labeltje te zien waarop staat dat deze spuitbus vrij is van CFK’s. Ook staan de ingrediënten en contactgegevens van de distributeur vermeld. Dit alles is zowel in het Nederlands als in het Frans beschreven. Mocht je graag de ingrediënten willen weten dan kan je onder mijn conclusie van dit product kijken, daar heb ik de ingrediënten vermeld.

Hoe ruikt de parfumdeo en wat is het uiteindelijke effect?

Vogue Enjoy Parfum DeoDeze parfumdeo heeft een erg aangename zoete, bloemige geur. Er schijnt in deze geur ook een geurnoot van basmatirijst te herkennen zijn. Ik ruik zelf voornamelijk bloemetjes. Op de verpakking wordt vermeld dat de deo geen witte strepen achterlaat en dit klopt. Ik kan er in ieder geval geen ontdekken. Het uiteindelijke effect ben ik wat minder over te spreken. Aangezien het een parfumdeo betreft en dus geen gewone deodorant is te merken doordat de geur nogal overheersend is. Een parfum heb je hier echt niet bij nodig en zou ik zelfs afraden. Voor mij iets teveel van het goede. De geur blijft even flink hangen en zodra het iets afneemt is ook het effect van de deo bijna weg. Nergens op de verpakking wordt gesproken over 24 uur bescherming. Dit redt deze parfumdeo ook zeker niet. Na een uur of 3-4 moet je toch echt wel weer even de spuitbus erbij pakken.

Ingrediënten

Voor de liefhebbers zal ik hier de ingrediënten vermelden:
Butane, Propane, Alcohol Denat, Parfum, Isopropyl Myristate, Phenoxyethanol, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Limonene, Benzyl Salicylate, Alpha-Isomethyl Ionone, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Geraniol.

Mijn conclusie over VOGUE Enjoy Parfum Deo

Het is een parfumdeo die erg lekker ruikt. Voor mij is de geur wat te sterk, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Bij het opspuiten kan het nog weleens op je keel slaan, wat ik erg irritant vind. Ook kan je deze parfumdeo niet gebruiken na het ontharen. Het feit dat het erg weinig bescherming biedt is ook een groot nadeel. De spuitbus is wel erg fijn vormgegeven en ligt lekker in de hand. En het feit dat deze parfumdeo geen witte strepen achterlaat is natuurlijk ook een voordeel. Voor mij zitten aan deze parfumdeo meer nadelen dan voordelen en daarom zal ik hem ook niet meer aanschaffen. Ik heb liever een deo die wat minder geurig is en wel goed beschermt. Wanneer je echter graag een deo hebt die heel lekker ruikt en je het niet erg vindt om elke keer die bus er weer bij te pakken dan is dit deze parfumdeo misschien wel wat voor jou.


Algemene informatie

Product: VOGUE Enjoy Deospray
Verpakking: metalen spuitbus
Inhoud: 150 ml
Website: www.vogue-cosmetics.nl
Verkrijgbaarheid: supermarkt, drogist, webshops
Prijs: rond de 3 euro



Ook Vogue Enjoy Deospray is gewoon te koop bij Bol.com! .


dinsdag 12 februari 2013

Schwarzkopf Elke Dag Shampoo: milde shampoo voor dagelijks gebruik


Elke dag je haar wassen is niet erg goed voor je haar. Mocht je toch niet zonder kunnen dan is een milde shampoo het beste om te gebruiken. In dit artikel mijn ervaring met de milde Schwarzkopf Elke Dag Shampoo.

Algemene informatie

Merk: Schwarzkopf
Product: Shampoo Elke Dag
Geschikt voor: Ieder haartype
Verpakking: plastic fles
Inhoud: 400 ml
Houdbaar tot: 12 maanden na openen
Website: www.schwarzkopf.nl
Prijs: rond 2 euro
Verkrijgbaarheid: drogisterijen, webshops en supermarkten

Schwarzkopf

Schwarzkopf is een van de sterkste merken in de Henkel-groep. In 1903 begon de Berlijnse apotheker Hans Schwarzkopf met de verkoop van poedershampoo. Hij leverde deze aan apotheken in Berlijn en na verloop van tijd ook internationaal. Rond 1927 bracht hij de eerste vloeibare shampoo op de markt. Het logo van Schwarzkopf is natuurlijk te herleiden naar de naam. Schwarzkopf verkoopt diverse producten voor haarverzorging, haarkleuring en styling voor zowel mannen als vrouwen.

Hoe is de Schwarzkopf Elke Dag Shampoo verpakt?

De shampoo is verpakt in een gele plastic fles met eveneens gele dop. Op de voorzijde zie je dat je te maken hebt met Schwarzkopf Elke Dag Shampoo. Verder zie je nog dat deze milde verzorging biedt met Kamille-Extracten. Onderaan kan je nog lezen dat dit product geschikt is voor ieder haartype. Op de achterzijde staat de werking van de shampoo te lezen. Ook zie je staan dat aan deze shampoo een Intensive-Care-Proteïne formule bevat en natuurlijk ook de gebruiksaanwijzing en de ingrediënten. Tot slot staan nog de contactgegevens van de producent vermeld.

Hoe moet je de Schwarzkopf Shampoo gebruiken en kan je het echt elke dag wassen?

Het gebruik van deze shampoo is net als elke shampoo. In het vochtige haar verdelen met een masserende beweging en vervolgens weer uitspoelen met lauw water. Ook al is dit een milde shampoo voor elke dag, is het natuurlijk beter om niet elke dag je haar met shampoo te wassen. Uitspoelen kan natuurlijk wel. Shampoo droogt namelijk jouw hoofdhuid uit, waardoor het gestimuleerd wordt om meer talg aan te maken. Door je haar veel en vaak met shampoo te wassen zorg je er dus voor dat je haar uiteindelijk sneller vet wordt. Tot 3 keer in de week een milde shampoo gebruiken voor je haar is voldoende.





Hoe ruikt de shampoo en wat is het effect?

De shampoo is transparant geel en redelijk aan de dunne kant. Je hebt al snel teveel op je handpalm zitten. De kamillegeur komt duidelijk naar voren. De shampoo is erg makkelijk door het natte haar te verdelen en schuimt erg goed. Ook het uitspoelen gaat erg makkelijk. Je haar voelt na het wassen weer lekker schoon. Als het eenmaal droog is, is ziet het haar er goed verzorgd uit. De shampoo maakt het haar niet zwaar en ik lijk zelfs wat meer volume te bespeuren. Mijn hoofdhuid kan deze milde shampoo prima verdragen en ik ondervind geen irritaties. Ook als je haar droog is kan je nog lichtjes de kamillegeur bespeuren. Dit is echter na verloop van tijd ook wel weer verdwenen.

Ingrediënten

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Panthenol, Hydrolyzed Keratin, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Chamomilla Recutita Flower Extract, Disodium Cocoamphodiacetate, Sodium Benzoate, Citric Acid, Cocamide MEA, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Parfum, Propylene Glycol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Polyquaternium-10, Butylphenyl Methylpropional, CI 47005, CI14700, CI 16035.

Conclusie

De shampoo ruikt lekker fris en schoon. Na het wassen is je haar weer lekker schoon en ruikt nog licht naar kamille. De titel elke dag vind ik niet handig gekozen. Het is dan wel een milde shampoo, maar elke dag je haar wassen met shampoo is niet goed voor je haar zoals je hierboven ook al hebt kunnen lezen. Maar ook als je het niet elke dag gebruikt is het een lekkere, frisse shampoo die je haar lekker opfrist. Het lijkt zelfs te zorgen voor wat meer volume van het haar, ook al vind je hier niks van terug op de verpakking. Dit is dus enkel mijn ervaring. Enige minpuntje is dat de shampoo naar mijn zin iets te vloeibaar is waardoor je al snel te veel pakt. Wat mij betreft vier verdiende sterren voor Schwarzkopf Elke Dag Shampoo.

Tips om vet haar te voorkomen:

- Was je haar hooguit 2 tot 3 keer in de week met shampoo
- Gebruik een milde shampoo of een shampoo tegen vet haar
- Masseer je hoofdhuid niet, dit stimuleert de talgklieren
- Douche niet te heet, stimuleert de talgklieren
- Borstel je haar niet te veel, ook dit stimuleert de talgklieren
- Gebruik crèmespoeling,  conditioner of anti-klit producten alleen in de punten van je haar en niet al vanaf de aanzet.
- Spoel de shampoo goed uit



Je verzorgingsproducten bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!





donderdag 31 januari 2013

Etos Purifying Shower Scrub: onder de douche scrubben met kokos



Etos Purifying Scrub de Body Senses lijn van Etos. Je onder de douche scrubben met kokos. Klinkt lekker maar voldoet het aan mijn verwachtingen? Mijn bevindingen over deze showerscrub kan je lezen in deze review.

De Body Senses lijn van Etos

Begin oktober 2005 lanceerde Etos de Body Senses verzorgingslijn. Met deze lijn biedt Etos betaalbare luxe met prijzen tot maximaal 5,99 euro. De bijzondere ingrediënten die gebruikt zijn voor de producten in deze lijn komen vanuit de hele wereld, elk met een specifieke bijzondere werking. In deze lijn zijn de volgende producten te verkrijgen: Body Packing, Bath Soak, Shower Wash, Shower Butter, Body Butter, Body Contour Streamliner, Body Moisture Spray, Body Nightcream, Body Jam en Shower Scrub Purifying. Deze review gaat over de Shower Scrub Purifying.

Waarom scrubben?

Elke dag verliest je lichaam honderden dode huidcellen. Je huid blijft op die manier zacht, soepel en ziet er gezond uit. In normale gevallen valt dit gewoon van je af. Om dit proces wat te versnellen kan je scrubben. Dit kan met bijvoorbeeld een scrubhandschoen maar ook met deze shower scrub. Door de grove deeltjes in de scrub of het ruwe oppervlak van de scrubhandschoen over je huid te masseren worden de dode huidcellen sneller verwijderd. Je huid is na het scrubben lekker zacht en soepel. Door het masseren wordt ook de bloedsomloop verbeterd waardoor je huid er gezonder uitziet. Er zijn verschillende scrubgels voor lichaam, gezicht, handen en voeten verkrijgbaar. Deze zijn op de gevoeligheid van de diverse delen van de huid aangepast.

Etos Shower Scrub Purifying

Deze Etos Shower Scrub bevat kokos-scrub. De dode huidcellen worden verwijderd door de kleine, grove deeltjes over de huid te masseren. Dankzij de kokos heeft deze scrub een heerlijke geur. Ook is er in de scrub gemberextract verwerkt. Dit zorgt voor stimulering van de bloedcirculatie. Deze scrub is geschikt om 1 keer per week te gebruiken. Deze scrub is ook verkrijgbaar in een mini-uitvoering van 30 ml. Met de mini-uitvoering kan je dus makkelijk het product uitproberen. Wanneer het je dan niet bevalt blijf je niet met een flinke tube zitten.

Hoe is de scrub verpakt?

Het product is verpakt in een flinke tube van flexibel plastic. Het plastic is deels doorzichtig zodat je het product kan zien. Verder zit er op de voorkant een sticker met daarop een vrouwenlichaam afgebeeld. Ook staat erop dat het gaat om Shower Scrub Purifying, dat het reinigend en verzorgend werkt en dat er gemberextract en kokos-scrub in verwerkt is. Op de achterzijde van de tube staat wat uitleg over de scrub. Ook staat er een duidelijke gebruiksaanwijzing en informatie over andere aanvullende producten uit de Body Senses lijn. Verder worden de ingrediënten vermeldt. De tube heeft een ronde, zwarte, plastic klikdop. De dop is stevig en groot genoeg om de tube stabiel op de dop neer te zetten. Op die manier ben je er ook zeker van dat je de complete inhoud kan gebruiken. Ook doordat de tube flexibel is kan je de tube volledig leeg krijgen.

Hoe moet je de Etos Scrub Purifying gebruiken?

Het gebruik van de scrub is erg simpel. De scrub aanbrengen op een vochtige huid. Dit kan eventueel met een washandje. Vervolgens de scrub zachtjes op de huid masseren. Daarna de huid afspoelen met lauw water. Deze scrub is voor het lichaam en bevat dus vele grove korreltjes. Dit is niet geschikt om op je gezicht te gebruiken aangezien de huid daar gevoeliger is. Voor het gezicht zijn weer aparte scrubs te verkrijgen. Ook moet je de scrub niet als een bezetene over je lichaam schuren, aangezien dat irritaties kan veroorzaken. Zachtjes masseren is voldoende om het scrub-effect te bereiken.

Hoe ruikt het, hoe ziet het er uit en wat is het uiteindelijke effect van deze scrub?

In deze scrub zijn kokosdeeltjes verwerkt en dat is ook duidelijk te ruiken. Het heeft een wat zoetige geur die ook even blijft hangen nadat je klaar bent. De kleur van de scrub is wat bruin-roze. De grove deeltjes zijn voornamelijk bruin. Dit zijn de deeltjes van de kokosbast. Verder is de scrub een wat dikke substantie. Het valt wat dat betreft wat te vergelijken met de dikte van een gemiddelde tandpasta vind ik. Het effect van de scrub is direct na gebruik al te voelen. Je huid is meteen een stuk gladder, zachter en soepeler. Dit product mag je maar 1 keer per week gebruiken en dat is volgens mij ook ruim voldoende. Het effect van de scrub blijft lang namelijk lang aanwezig. Je hebt niet veel van het product nodig omdat het makkelijk te verdelen is over je huid. Je kan dus op die manier ook erg lang met een tube doen.

Conclusie

Het is een product wat erg lekker ruikt en je huid knapt er echt van op. Direct na gebruik merk je al het effect van de scrub. De klikdop sluit goed af en ook kan je het product makkelijk doseren. Je hebt er weinig van nodig en kan dus lang met 1 tube doen. Voor het geld hoef je het dus niet te laten. Na het scrubben doen verzorgingsproducten beter hun werk op je huid. Om het af te maken kan je dus daarna nog een bodylotion of iets dergelijks gebruiken zodat je huid zacht blijft. Ik ben erg tevreden over deze scrub en kan het ook zeker aanbevelen!

Algemene informatie

Merk: Etos
Product: Body Senses Shower Scrub Purifying
Verpakking: grote plastic tube
Inhoud: 200ml
Houdbaar tot: 12 maanden na openen
Website: www.etos.nl
Prijs: rond de 5 euro
Verkrijgbaarheid: drogisterij Etos
Dit product wordt niet aangeboden via de webshop van Etos maar is wel gewoon in de winkel te verkrijgen.

Tot slot een foto van de ingrediënten:
 



Bol.com heeft ook een mooi assortiment diverse scrubs en andere huidverzorgingsproducten!


dinsdag 22 januari 2013

Dove Fresh Fresh Touch douchegel, een verfrissend begin van de dag


Dove blijft toch een van mijn favoriete merken douchegel. Je merkt duidelijk dat er een kwart hydraterende crème aan is toegevoegd. Vaak zijn ook de geuren van de verschillende douchecrèmes en douchegels erg prettig. In dit artikel mijn ervaring met de Dove Go Fresh Fresh Touch douchegel.


De Go Fresh productlijn

De Go Fresh productlijn van Dove bestaat uit vier verschillende frisse geuren:
  • de geur van grapefruit en citroengras: Energise
  • de geur van waterlelie en frisse munt: Cool
  • de geur van nectarine en witte gember: Burst
  • de geur van komkommer en groene thee: Fresh Touch

Hoe is de Dove Go Fresh Beauty Care Douchegel / Fresh Touch verpakt?

De douchegel is verpakt in een grote wit plastic fles van ongeveer 23 cm hoog en ongeveer 10 cm breed. De fles is ongeveer 4 cm dik. Volgens mij hebben ze iets aan het uiterlijk van de fles gedaan, want wat ik me herinner was de verpakking voorheen helemaal groen van kleur. De fles die ik heb is dus over het geheel wit. De fles heeft verder een druppelachtige vorm en loopt van smal boven naar wat breder aan de onderkant. Aan de bovenzijde zit een goed sluitende klikdop waarvan het klepje groen van kleur is.
Op de voorzijde staat in grote blauwe letters Dove geschreven met daaronder het herkenbare gouden duifje. Daaronder is te zien dat het om de douchegel gaat van de Go Fresh lijn. Verder is er een komkommerschijfje afgebeeld met daarbij een theeblaadje. Daaromheen zijn wat waterdruppels te zien. Aan de onderzijde staat tot slot beschreven dat het om de Fresh Touch variant gaat en dat je dus de geur van komkommer en groene thee kan verwachten. Ook staat er natuurlijk vermeld dat er een kwart hydraterende crème is toegevoegd aan de douchegel.
Op de achterzijde staat in het blauw onder meer dat de douchegel zorgt voor verfrissing die zorgt voor je huid. Ook staan daar de ingrediënten vermeld en de contactgegevens van de producent. Wanneer je benieuwd bent naar de ingrediënten dan kan je deze terugvinden onder mijn conclusie.

Kleur, geur en uiteindelijke effect van de douchegel


De kleur van de douchegel is wat groenig met een parelmoerglans daarin. Het ziet er best chique uit. De geur van de gel is erg fris. Ik heb nog nooit een komkommer of groene thee geroken die zo rook dus dat herken ik er niet echt in. Het is wel een erg lekkere ietwat citrusachtige geur. Het is geen scherpe geur. Een lekker fris luchtje om je dag energiek mee te beginnen. De gel is precies goed van substantie. Niet zo dik dat het net een zalf is en ook niet te dun zodat het van je hand, washand of puff afloopt. Verder schuimt de gel erg goed. De geur zorgt ervoor dat je lekker vlot wakker wordt wanneer je het ‘s morgens onder de douche gebruikt. Na het douchen blijft de geur nog even hangen maar is niet vervelend, duidelijk aanwezig. Het uiteindelijke effect is dat je huid lekker schoon en verzorgd is. Je merkt wel degelijk dat er een kwart hydraterende crème aan is toegevoegd. Je huid is zacht en fris na gebruik.

Ingrediënten

Voor de liefhebbers zal ik hier de ingrediënten vermelden:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide MEA, Parfum, Isopropyl Palmitate, Cucumis Sativus Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Acrylates Copolymer, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Glycol Distearate, PPG-12, Laureth-4, Sodium Chloride, Citric Acid, Sodium Benzoate, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene, Linalool, CI 19140, CI 61570.

Conclusie

Een erg lekkere douchegel om je dag mee te beginnen. De lekkere frisse geur zorgt voor een energiek begin van je dag en blijft na het douchen in een lichtere mate nog op je huid waarneembaar. Een nadeel vind ik met name de fles zelf. Deze is namelijk met zijn 500 ml behoorlijk groot en door zijn vormgeving niet echt praktisch voor onder de douche. De fles past door zijn grootte niet in mijn rekje en ook doordat de fles volledig glad is kan deze nogal eens uit je handen glibberen. Verder sluit de dop iets te goed. Op zich niks mis mee, maar wanneer je de dop met natte handen open wilt klikken, moet je wel even je best doen. Een perfect product dus in een rotverpakking. Omdat het wel een heel erg lekkere douchegel is geef ik het ondanks de verpakking toch 4 sterren en kan ik hem zeker aanbevelen!

Algemene informatie

Product: Dove Go Fresh Beauty Care Douchegel / Fresh Touch
Verpakking: Plastic fles
Inhoud: 500 ml
Houdbaarheid: tot 12 maanden na openen
Website: www.dove.com / www.unilever.com
Verkrijgbaarheid: supermarkt, drogist, webshops
Prijs: rond de 6 euro voor 500 ml. Er is ook een variant te verkrijgen met 250 ml, deze zal natuurlijk goedkoper zijn.

Dove

Dove is in 1957 begonnen met de productie van zeep met een kwart hydraterende crème. Deze was speciaal bedoeld voor de droge en gevoelige huid. De helft van de vrouwen heeft een huid die speciale verzorging nodig heeft. Hier speelde Dove op in en onderscheidde zich van andere merken. In de jaren ‘80 bracht Dove de hydraterende wasgel op de markt. Daarna volgden ook de bodylotions, deodorants, shampoos, gezichtsreiniger en conditioners. Sinds 1991 is Dove actief op de Nederlandse markt.



Dove Go Fresh Touch is ook te koop bij Bol.com!


zaterdag 19 januari 2013

Verfrist je dag beginnen met deze lekkere Palmolive Thermal Beauty Soft douchegel

Ben je op zoek naar een lekkere, verfrissende douchegel?  Een douchegel die jouw huid zachter maakt en goed verzorgt? Probeer dan eens Palmolive Thermal Beauty Soft. In deze review mijn ervaring met deze douchegel.

Palmolive Thermal Beauty Soft

Hoe is Palmolive Thermal Beauty Soft verpakt?

De douchegel is verpakt in een plastic fles welke qua vorm wel iets wegheeft van een visje. De fles is erg handzaam vormgegeven zoals je ook kunt zien op de foto’s. De fles is verder op de dop na doorzichtig zodat je precies kunt zien hoeveel douchegel er nog in zit. Op de voorzijde staat natuurlijk het Palmolive logo afgebeeld met daaronder in wit de tekst Thermal, Beauty Soft. Verder staat er in kleine witte letters in zowel Frans als Nederlands te lezen dat je te maken hebt met douchegel en dat er zoete sinaasappelolie en duindoornextract in is verwerkt. Op de achterzijde zit een goudkleurige sticker met daarop in rode letters een korte uitleg over de douchegel. Ook kun je daar de ingrediënten en gegevens van de producent terugvinden. De dop is zoals eerder vermeld niet doorzichtig maar wit/parelmoer van kleur. Het klepje van de goedsluitende klikdop is zalmkleurig met eveneens een parelmoerglans.

Hoe ziet de douchegel er uit, wat is de geur en wat is het uiteindelijke effect?

De Beauty Soft douchegel is zalmkleurig en je ziet ook duidelijk een parelmoerglans erin verwerkt. De geur van de zoete sinaasappelolie komt je al snel tegemoet zodra je het klepje opent. Deze is in eerste instantie behoorlijk aanwezig en doet mij persoonlijk erg denken aan de geur van sinaasappel Fruitella’s. Wees echter niet bang dat deze geur vreselijk blijft hangen na het douchen, want dat is niet het geval. Zodra je het over je lichaam verdeelt zwakt de geur iets af naar een meer acceptabel niveau. Je ruikt dus gelukkig niet als een Fruitella na het douchen. Het is een erg lekkere zoete maar toch frisse geur voor een douchegel. De gel schuimt erg goed. Je hebt dus niet veel nodig om je mee te wassen en kan daardoor ook best lang met een fles doen. Al ligt dat natuurlijk ook aan wat je zelf een prettige hoeveelheid schuim vindt. Na het douchen ruik je de douchegel nog wel iets op je huid, maar het is zeker niet duidelijk of overheersend aanwezig. Je merkt al snel dat deze gel de huid lekker zacht achterlaat. Verder reinigt deze douchegel erg goed zoals je in mijn ogen ook wel mag verwachten van een douchegel.

Mijn conclusie over Palmolive Thermal Beauty Soft

Ik ben erg tevreden over deze douchegel van Palmolive. Het heeft een lekker zoete, frisse geur die ervoor zorgt dat je met een verfrist gevoel je dag begint. De geur is na het douchen niet te overheersend aanwezig. De gel is makkelijk over de huid te verdelen en schuimt erg goed. Hierdoor kan je dus ook lang met een fles doen. Al is dit wel afhankelijk van hoeveel schuim je zelf wenst natuurlijk. De fles is mooi en handzaam vormgegeven zodat deze niet misstaat in de badkamer. De klikdop sluit goed af en is ook prima met een simpele beweging te openen. Verder verzorgt het de huid goed en is het duidelijk te merken dat je huid zachter is na gebruik van deze douchegel. Ik heb dan ook geen nadelen aan deze douchegel kunnen ontdekken en daarom van mij ook 4 verdiende sterren voor de Palmolive Thermal Beauty Soft douchegel.

Algemene informatie

Product: Palmolive Thermal Beauty Soft
Lijn: Thermal
Verpakking: Plastic fles
Inhoud: 250 ml
Houdbaar tot: 12 maanden na openen
Website: www.palmolive.eu.com
Verkrijgbaarheid: supermarkt, drogist, webshops
Prijs: 2,15 euro

Ingrediënten

Voor de liefhebbers zal ik hier de ingrediënten vermelden: Aqua, Sodium C12-13 Pareth Sulfate (A*), Sodium Laureth Sulfate (B*), Cocamidopropyl Betaine, Sodium Sulfate, Parfum, Sales, Glycol Distearate, Cocamide MEA, Sodium Benzoate, Sodium Salicylate, Polyquaternium-7, Citric Acid, Poloxamer 124, Laureth-4, Tetrasodium EDTA, Benzophenone-4, Hippophae Rhamnoides Oil, Citrus Aurantium Dulcis Oil, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, CI 16255, CI 47005.
Omdat ik nog nooit van het op de verpakking te lezen duindoornextract had gehoord heb ik er toch even bijgezocht wat het is en wat het doet voor je huid:
Duindoornextract (oftewel Hippophae Rhamnoides Oil zoals ook bij de ingrediënten te lezen,) is afkomstig van de pitjes en het vruchtvlees van de duindoornbes. Het bevat veel vitamine C en essentiële vetzuren. Verder stimuleert het de vernieuwing van de huid, verbetert de spankracht en elasticiteit en regelt het vet- en vochtgehalte van de huid.

Palmolive

In 1920 wordt de verkoop van de toen al beroemde Palmolive toiletzeep van het Amerikaanse The Palmolive Company in gang gezet. Later werd het assortiment nog uitgebreid met onder meer Palmolive Shampoopoeder en Palmolive Scheercrème. De verkoop van de producten liep zo goed dat het bedrijf in 1924 een eigen maatschappij voor Nederland opricht, Nederlandse Palmolive. Deze importeerde haar producten uit de Verenigde Staten. In 1928 fuseert Palmolive met Colgate, wat resulteerde in een forse uitbreiding van producten en een aanzienlijke omzetvergroting voor de Nederlandse divisie. Zoals in Amerika was ook het thema in Nederland: het behouden van een jonge huid door toevoeging van olijfolie in de zeep. Sinds 1989 is de bedrijfsnaam veranderd in Colgate-Palmolive Nederland B.V. Echter op de shampoos en andere producten van Palmolive staat nog steeds enkel Palmolive op de voorkant. De naam Colgate-Palmolive vind je enkel terug op de achterzijde bij de gegevens van de producent.




Ook Palmolive Thermal Beauty Soft is te koop bij Bol.com!