dinsdag 22 januari 2013

Dove Fresh Fresh Touch douchegel, een verfrissend begin van de dag


Dove blijft toch een van mijn favoriete merken douchegel. Je merkt duidelijk dat er een kwart hydraterende crème aan is toegevoegd. Vaak zijn ook de geuren van de verschillende douchecrèmes en douchegels erg prettig. In dit artikel mijn ervaring met de Dove Go Fresh Fresh Touch douchegel.


De Go Fresh productlijn

De Go Fresh productlijn van Dove bestaat uit vier verschillende frisse geuren:
  • de geur van grapefruit en citroengras: Energise
  • de geur van waterlelie en frisse munt: Cool
  • de geur van nectarine en witte gember: Burst
  • de geur van komkommer en groene thee: Fresh Touch

Hoe is de Dove Go Fresh Beauty Care Douchegel / Fresh Touch verpakt?

De douchegel is verpakt in een grote wit plastic fles van ongeveer 23 cm hoog en ongeveer 10 cm breed. De fles is ongeveer 4 cm dik. Volgens mij hebben ze iets aan het uiterlijk van de fles gedaan, want wat ik me herinner was de verpakking voorheen helemaal groen van kleur. De fles die ik heb is dus over het geheel wit. De fles heeft verder een druppelachtige vorm en loopt van smal boven naar wat breder aan de onderkant. Aan de bovenzijde zit een goed sluitende klikdop waarvan het klepje groen van kleur is.
Op de voorzijde staat in grote blauwe letters Dove geschreven met daaronder het herkenbare gouden duifje. Daaronder is te zien dat het om de douchegel gaat van de Go Fresh lijn. Verder is er een komkommerschijfje afgebeeld met daarbij een theeblaadje. Daaromheen zijn wat waterdruppels te zien. Aan de onderzijde staat tot slot beschreven dat het om de Fresh Touch variant gaat en dat je dus de geur van komkommer en groene thee kan verwachten. Ook staat er natuurlijk vermeld dat er een kwart hydraterende crème is toegevoegd aan de douchegel.
Op de achterzijde staat in het blauw onder meer dat de douchegel zorgt voor verfrissing die zorgt voor je huid. Ook staan daar de ingrediënten vermeld en de contactgegevens van de producent. Wanneer je benieuwd bent naar de ingrediënten dan kan je deze terugvinden onder mijn conclusie.

Kleur, geur en uiteindelijke effect van de douchegel


De kleur van de douchegel is wat groenig met een parelmoerglans daarin. Het ziet er best chique uit. De geur van de gel is erg fris. Ik heb nog nooit een komkommer of groene thee geroken die zo rook dus dat herken ik er niet echt in. Het is wel een erg lekkere ietwat citrusachtige geur. Het is geen scherpe geur. Een lekker fris luchtje om je dag energiek mee te beginnen. De gel is precies goed van substantie. Niet zo dik dat het net een zalf is en ook niet te dun zodat het van je hand, washand of puff afloopt. Verder schuimt de gel erg goed. De geur zorgt ervoor dat je lekker vlot wakker wordt wanneer je het ‘s morgens onder de douche gebruikt. Na het douchen blijft de geur nog even hangen maar is niet vervelend, duidelijk aanwezig. Het uiteindelijke effect is dat je huid lekker schoon en verzorgd is. Je merkt wel degelijk dat er een kwart hydraterende crème aan is toegevoegd. Je huid is zacht en fris na gebruik.

Ingrediënten

Voor de liefhebbers zal ik hier de ingrediënten vermelden:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide MEA, Parfum, Isopropyl Palmitate, Cucumis Sativus Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Acrylates Copolymer, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Glycol Distearate, PPG-12, Laureth-4, Sodium Chloride, Citric Acid, Sodium Benzoate, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene, Linalool, CI 19140, CI 61570.

Conclusie

Een erg lekkere douchegel om je dag mee te beginnen. De lekkere frisse geur zorgt voor een energiek begin van je dag en blijft na het douchen in een lichtere mate nog op je huid waarneembaar. Een nadeel vind ik met name de fles zelf. Deze is namelijk met zijn 500 ml behoorlijk groot en door zijn vormgeving niet echt praktisch voor onder de douche. De fles past door zijn grootte niet in mijn rekje en ook doordat de fles volledig glad is kan deze nogal eens uit je handen glibberen. Verder sluit de dop iets te goed. Op zich niks mis mee, maar wanneer je de dop met natte handen open wilt klikken, moet je wel even je best doen. Een perfect product dus in een rotverpakking. Omdat het wel een heel erg lekkere douchegel is geef ik het ondanks de verpakking toch 4 sterren en kan ik hem zeker aanbevelen!

Algemene informatie

Product: Dove Go Fresh Beauty Care Douchegel / Fresh Touch
Verpakking: Plastic fles
Inhoud: 500 ml
Houdbaarheid: tot 12 maanden na openen
Website: www.dove.com / www.unilever.com
Verkrijgbaarheid: supermarkt, drogist, webshops
Prijs: rond de 6 euro voor 500 ml. Er is ook een variant te verkrijgen met 250 ml, deze zal natuurlijk goedkoper zijn.

Dove

Dove is in 1957 begonnen met de productie van zeep met een kwart hydraterende crème. Deze was speciaal bedoeld voor de droge en gevoelige huid. De helft van de vrouwen heeft een huid die speciale verzorging nodig heeft. Hier speelde Dove op in en onderscheidde zich van andere merken. In de jaren ‘80 bracht Dove de hydraterende wasgel op de markt. Daarna volgden ook de bodylotions, deodorants, shampoos, gezichtsreiniger en conditioners. Sinds 1991 is Dove actief op de Nederlandse markt.



Dove Go Fresh Touch is ook te koop bij Bol.com!