woensdag 16 januari 2013

Handen zo zacht als zijde met Dove Silk Glow Beauty Cream Wash vloeibare handzeep


Handzepen zijn er in alle soorten en maten. Tabletzeep, vloeibare zeep, voedende zeep, hydraterende zeep. Onlangs hadden wij deze Dove Silk Glow Beauty Cream Wash vloeibare zeep in huis. In dit artikel mijn ervaring met deze milde handzeep.


De Silk Glow lijn

Het is bekend dat zijde tot 30 keer het eigen gewicht aan water vast kan houden. De Silk Glow producten bevatten pure zijde waardoor je huid gehydrateerd wordt en zijdezacht aanvoelt. Hierbij komt natuurlijk nog de kwart hydraterende crème. Wanneer je een ander product wilt met dezelfde werking en geur kan je ook de volgende producten uit de Silk Glow lijn van Dove aanschaffen:
  • Silk Glow Douchecrème
  • Silk Glow Beauty Bad
  • Silk Glow Beauty Body Lotion
  • Silk Glow Beauty Body Crème
  • Silk Glow Cream Oil Tabletzeep
  • Silk Glow Dry Deodorant Spray
  • Silk Glow Dry Deodorant Roller
  • Silk Glow Beauty Cream Wash


Hoe is de Dove Silk Glow Beauty Cream Wash verpakt?

Deze vloeibare zeep is verpakt in een stevig plastic pompflesje welke zo‘n 20 cm hoog is en ongeveer 8 cm breed. Het pompje zelf is ietwat goudkleurig. Het pompje is behoorlijk breed en voorzien van een uitsparing vlak boven de fles waar je je vingers onder kan zetten om het beter te gebruiken (zie foto). De rest van de fles is wit met een parelmoereffect. Op de voorzijde staat in grote donkerblauwe letters Dove te lezen met daaronder een gouden duifje. Daaronder staat onder meer Silk Glow vermeld en dat de cream wash een kwart hydraterende crème bevat. Op de achterzijde staat vermeld dat deze cream wash je handen een zijdezacht gevoel geeft na het wassen en dat deze formulering zo mild is dat je het zelfs voor je gezicht kan gebruiken. Wel moet je voorkomen dat het in je ogen komt. Ook in geval van een gevoelige huid kan je dit product gebruiken. Verder staan de ingrediënten vermeld, evenals de contactgegevens van de producent.

Hoe ziet het er uit en hoe ruikt de handzeep?

De gel is een beetje goudkleurig met een parelmoer/glitter effect. Het heeft een zoetige, wat bloemige geur. Na twee keer drukken op het pompje heb je ruim voldoende zeep om je handen te wassen. De gel is wat dikker dan de gemiddelde handzeep. Toch schuimt het prima en werkt het pompje ook prima. Wanneer je je handen met deze gel wast ruik je al snel de lekkere zoetige geur. Deze geur blijft ook nog even hangen nadat je je handen hebt gewassen. Het is echter niet storend aanwezig.

Wat is het uiteindelijke effect van deze Dove handzeep?

Na het wassen met deze gel voelen je handen inderdaad lekker zacht en verzorgt aan. Silk Glow betekent zijdeglans. Die glans kan ik niet ontdekken, maar je handen zijn na gebruik wel inderdaad zijdezacht zoals op de achterzijde van het pompflesje al beloofd werd. Doordat je niet al teveel hoeft te gebruiken om je handen goed te wassen is deze handzeep redelijk zuinig. Je kan met een fles dus bij normaal gebruik makkelijk een goede maand doen. Ook kan je met deze gel je gezicht wassen. Dit heb ik echter nooit gedaan, aangezien ik daar andere producten voor heb. Het is volgens Dove wel mogelijk omdat het een erg milde zeep is.

Mijn conclusie over Silk Glow Beauty Cream Wash handzeep

Ik ben erg tevreden over deze handzeep. Het ruikt erg lekker en doet goed zijn werk. Je hoeft er ook niet teveel van te gebruiken dus je kan aardig lang met een fles doen. Ook oogt de verpakking redelijk chique dus het zal ook niet misstaan in de badkamer of op het aanrecht. Voor mannen zou ik deze handzeep echter niet aanraden omdat de geur toch naar mijn idee wel behoorlijk vrouwelijk is. Een nadeel zou de prijs kunnen zijn aangezien er ook goedkopere handzepen op de markt zijn die wellicht net zo goed werken. Al met al ben ik erg tevreden over deze handzeep en kan het dus ook zeker aanraden!

Algemene informatie

Product: Dove Silk Glow Beauty Cream Wash
Verpakking: Plastic pompflesje
Inhoud: 250 ml
Houdbaarheid: tot 12 maanden na openen
Website: www.dove.com / www.unilever.com
Verkrijgbaarheid: supermarkt, drogist, webshops
Prijs: varieert van 2,50 euro tot 3,50 euro

Over Dove

Dove is in 1957 begonnen met de productie van zeep met een kwart hydraterende crème. Deze was speciaal bedoeld voor de droge en gevoelige huid. De helft van de vrouwen heeft namelijk een huid die speciale verzorging nodig heeft. Hierin onderscheidde Dove zich van andere merken. In de jaren ‘80 bracht Dove de hydraterende wasgel op de markt. Daarna volgden ook de bodylotions, deodorants, shampoos, gezichtsreiniger en conditioners. Sinds 1991 is Dove actief op de Nederlandse markt. 

Ingrediënten

Voor de liefhebbers zal ik hier de ingrediënten vermelden: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide MEA, Isopropyl Palmitate, Parfum, Acrylates Copolymer, Styrene/Acrylates Copolymer, PPG-12, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Chloride, Citric Acid, Sodium Benzoate, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, CI 15985.



Ook Dove Silk Glow Beauty Cream is gewoon te koop bij Bol.com!