dinsdag 26 februari 2013

Palmolive Naturals Shampoo 2 in 1 Hydra Balance: gehydrateerd en beter doorkambaar haar

Het haar bestaat voor een groot gedeelte uit proteïnen en water. Gemiddeld bevat je haar onder normale omstandigheden zo’n tien procent water. Wanneer je wilt dat je haar een gezonde glas heeft, soepeler is en minder gespleten punten heeft is het van belang om je haar goed te hydrateren. Haarcellen worden niet van binnenuit gehydrateerd, wat wel het geval is bij je hoofdhuid. Daarom is het van belang om je haar dus een goede, hydraterende verzorging te bieden door middel van een hydraterende shampoo. In dit artikel mijn ervaring met Palmolive Naturals 2 in 1 Hydra Balance Shampoo.

Palmolive Naturals Shampoo 2 in 1 Hydra Balance


Algemene informatie

Merk: Palmolive
Product: Naturals Shampoo 2 in 1 Hydra Balance
Fabrikant: Colgate-Palmolive
Geschikt voor: alle haartypes
Verpakking: plastic fles
Inhoud: 400 ml
Houdbaar tot: 12 maanden na openen
Website: www.colgate.nl
Prijs: rond 2,80 euro
Verkrijgbaarheid: supermarkten, drogisterijen, webshops

Palmolive

In 1920 wordt de verkoop van de toen al beroemde Palmolive toiletzeep van het Amerikaanse The Palmolive Company, in gang gezet. Later werd het assortiment nog uitgebreid met onder meer Palmolive Shampoopoeder en Palmolive Scheercrème. De verkoop van de producten liep zo goed dat het bedrijf in 1924 een eigen maatschappij voor Nederland opricht, Nederlandse Palmolive. Deze importeerde haar producten uit de Verenigde Staten. In 1928 fuseert Palmolive met Colgate, wat resulteerde in een forse uitbreiding van producten en een aanzienlijke omzetvergroting voor de Nederlandse divisie. Zoals in Amerika was ook het thema in Nederland: het behouden van een jonge huid door toevoeging van olijfolie in de zeep. Sinds 1989 is de bedrijfsnaam veranderd in Colgate-Palmolive Nederland B.V. Echter op de shampoos en andere producten van Palmolive staat nog steeds enkel Palmolive op de voorkant. De naam Colgate-Palmolive vind je enkel terug op de achterzijde bij de gegevens van de producent.

Hoe is Palmolive Naturals Shampoo 2 in 1 Hydra Balance verpakt?

De shampoo is verpakt in een lichtroze plastic fles. De fles loopt iets ovaal. Aan de bovenzijde zit een eveneens lichtroze klikdop. Aan de voorzijde zie je in een groen vak in witte letters Palmolive geschreven. Daaronder met witte letters Naturals. De Naturals lijn van Palmolive belooft enkel natuurlijke ingrediënten te gebruiken. Verder staat er nog in donkerroze letters geschreven dat het hier de Hydra Balance 2 in 1 Shampoo betreft en onderaan zie je staan dat deze shampoo geschikt is voor alle haartypes. Ook staat er nog vermeld dat deze shampoo witte perzik en zijdeproteïnen bevat, waardoor je haar makkelijker doorkambaar en hanteerbaar zal worden. Tenslotte is er nog een afbeelding van een perzik te zien. Op de achterzijde vind je wat informatie over deze shampoo, informatie over de producent en natuurlijk de ingrediënten.

Hoe ziet de hydraterende shampoo er uit en hoe ruikt het? 

De shampoo is wit van kleur en redelijk dun voor een twee in een shampoo vind ik. Zodra het uit de fles komt ruik je duidelijk de zoetige geur van perzik. Deze geur wordt nog meer versterkt zodra het door het water meer begint te schuimen. Het product schuimt goed en is makkelijk door het haar te verdelen. 







Wat is het effect van Palmolive Naturals Shampoo 2 in 1 Hydra Balance?

Na het uitspoelen en drogen merk ik inderdaad dat mijn haar vrijwel direct zachter en beter doorkambaar is. Misschien dat mijn haar enorm droog was waardoor ik zo direct het resultaat merk, maar wat hydratatie en soepelheid betreft komt Palmolive de beloften dus inderdaad na. Na het wassen blijft de zoetige geur nog een paar uur een beetje in je haar hangen. Het is echter niet overduidelijk aanwezig.

Ingrediënten

Aqua, Sodium C12-13 Pareth Sulfate (*A) / Sodium Laureth Sulfate (*B), Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Parfum, Sodium Benzoate, Glycol Distearate, Sodium Salicylate, Polyquaternium-7, Citric Acid, Styrene/Acrylates Copolymer, Tetrasodium EDTA, Laureth-4, Methylisothiazolinone, Aloe Barbadensis, Cedrus Atlantica Oil, Mel, Prunus Persica Juice, Lamium Album Extract, Chamomilla Recutita Extract, Mentha Aquatica Leaf Extract, Hydrolyzed Silk, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Hexyl Cinnemal, Linalool.

Conclusie

Palmolive Naturals Shampoo 2 in 1 Hydra Balance is een lekker geurende shampoo die zijn beloften nakomt. Het is makkelijk te verdelen in het haar en je merkt duidelijk dat het je haar hydrateert. Ook heeft je haar bij regelmatig gebruik meer glans en is het makkelijker doorkambaar. Het voordeel van een twee in een shampoo is dat je niet telkens twee verschillende flessen nodig hebt en ook met een keer wassen klaar bent. Erg makkelijk dus om deze shampoo mee te nemen wanneer je ergens anders gaat slapen, naar de sportschool, etc. Het nadeel aan deze shampoo vind ik met name de verpakking. Hoewel het een erg goede klikdop heeft, wat de oudere modellen van de Palmolive shampoo’s niet hebben, vind ik het formaat van de fles iets teveel van het goede. Het is iets te breed om echt lekker in de hand te liggen, daarbij nog eens volledig glad en daardoor sta ik nog wel eens onder de douche te stunten met de fles. Dankzij deze ervaring kan ik wel melden dat de fles een behoorlijk stootje wel kan verdragen en dat de dop dan ook niet spontaan open zal springen wanneer het onverhoopt uit je handen glibbert. De dop sluit zoals ik al zei erg goed. Dit vind ik een groot voordeel. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de dop zal open gaan in je tas of iets dergelijks. Hij is ook prima te openen en goed te doseren. Wat mij betreft vier sterren voor deze twee in een shampoo!




Je verzorgingsproducten bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!